Blogger Layouts

Untuk reader sekalian...

Bagi peminat tshirt muslimah, baju menyusu dan jubah jenama Jameela, Muslimah4u, Qaseh, Zariya dan banyak lagi... Juga Nursing Cover comel Handy Mysa..
jemput jengah laman web kami.. MysaKidsCloset. =)

Free Delivery. Point Reward untuk Customer. InsyaAllah.

Happy shopping!!

Today's status

My Followers.. Lots of Love.. TQ =)

Monday, September 19, 2011

Semoga ini bukan penutup rezeki bagi kami

Assalamualaikum semua....

Mesti korg pelik kan dgn title post hari ni... Tahun ni ktrg sebenanye ade matlamat.. nk ade rumah sendiri.. mudah-mudahan cepat..dan berbaloi.. kitorang start concentrate hunting before puasa aritu.. since Luqman dah besa..dh boleh kua2 selalu...

Ada la beberapa rumah best yang dah terlepas sama ada kami lambat atau arganye terlalu mahal bagi kami...
Planning ktrg, bia la rumah tu murah.. x yah kisah apa org cakap.. asal mampu.. dan family tak rasa terbeban dgn bayaran rumah tiap2 bulan ni...

So baru-baru ni kami jumpa rumah yang rasanye sesuai dgn bajet.. masih dlm keadaan baik, sbb ni 2nd house owner.. partially furnished... ade wardrobe kt 2 bilik atas, wardrobe kat living room atas.. kitchen cabinet 2 jenis lagi.. belakang rumah ade tanah utk cucuk tanam.. bilik 4 sume besar-besar.. aircond (wpun dh lama, tapi masih boleh pakai) dlm 2/3 unit mcm tu.. end lot.. double storey..  parking space byk sbb x face rumah org.. tepi plak xde org.. Apa lagi yg kite kurang..juz cat yg pudar sbb dh 5 tahun owner x ganti cat.. n maybe rumah tu sket lubang2 kot sbb owner ni suke gantung mcm2 kt dinding.. hehe

Tapi bila lepas bincang-bincang dengan agent..blk tu kami pulak bincang... Dengan berat hati, Mai mengumumkan.. kami sepakat melepaskan rumah tu.. huhu... Tukar plan pulak..mudah-mudahan dgn keputusan ni, ktrg akan dpt rumah yang lebih baik.. Aminn...

Meh mai share gamba2 rumah ni.. taken from property website...


living room

2nd room with wardrobe and attached bathroom

living room kat tgkt atas

kitchen cabinet

dari luar

ref from:

3 comments:

Nurull 101 said...

wow..beznye... nak beli umah area mana mai? kak huda bila tah nak ade umah... tak saba jugak nak umah sndri...

mysa said...

hehe..mmg excited je kalo nk umah sendri, berangan tu mau tiap2 ari dok cte kat anter,nk letak tu la ini la.. kalo ikut kan hati, nk umah baru.. leh design kitchen n laman sume.. tp bajet pon hendaklah ade ye.. huhuhu.. 10k cash cepat je abis kalo nk renovate tu... so anter nk umah 2nd.. tinggal nk duduk je.. ktrg consider area yg dkt ngan cyber.. tp area kajang,bangi,dengkil even salak tinggi pon tgh naik ni.. huhu.. dh ler kl mmg x boleh nk berharap dh.. huhu

Pink Lavender said...

salam mai...
kalau nak dok dekat dgn cyber,aku cadang amek dengkil/salak tinggi/saujana putra..
harga pon masih affordable laa..

opismate aku br beli rmh tp jauh sket la...kat bandar mahkota dkt2 dgn banting dah..aku pon xsurvey lg tpt tuh..
rmh br 2storey 170k...keluasan xsilap 20x70..sbb aku pon tgh survey..

but my husben2be koje kl,kesian lak dia jauh sgt..

pe pon good luck in hunting own house..=)