Blogger Layouts

Untuk reader sekalian...

Bagi peminat tshirt muslimah, baju menyusu dan jubah jenama Jameela, Muslimah4u, Qaseh, Zariya dan banyak lagi... Juga Nursing Cover comel Handy Mysa..
jemput jengah laman web kami.. MysaKidsCloset. =)

Free Delivery. Point Reward untuk Customer. InsyaAllah.

Happy shopping!!

Today's status

My Followers.. Lots of Love.. TQ =)

Thursday, October 6, 2011

My lil hero got new BCG

Hehehe.. tgk Luqman skang da pandai posing.. hehehe... Actually bkn nk crite tu sebenanye.. Ce tgk gamba tu...Luqman ade BCG.. Disebabkan kecuaian atau ke-tak-terror-an sorg misi kt hospital serdang 1 yr ago..Luqman kene cucuk BCG lg sekali smlm.. hehe..

Sayang x capture moment smlm tu.. time kt KK, misi smpi 3-4 org.. ade sorg Dr lg observe..pastu ktrg masuk dlm bilik rawatan khas, bkn yg biasa ktrg masuk time nk inject Luqman.. hehe.. Pastu ade kain besa.. rupe-rupenye nk bedung baby besa ni.. ekekekek... Menangis tu xyah crite la.. aii pon rse nk nangis skali rsenye.. ;-)

Alhamdulillah so far injection tu berbekas la.. berbanding time dlu tu.. rsenye nmpk kesan cucuk je kot.. nanah sume xdek..kesan die juz mcm panau cmtu je.. tu yg mereka-mereka yg bertanggungjawab ni trus decide Luqman inject lg skali.. heheh.. tp kne tggu lg.. sbb lom bernanah lg.. and byk plak kena pantau sbb dak ni dh besa kan.. Mcm pantang dorg pesan smlm.. huhu.. mudah-mudahan selamat sume =)


P/S: Habis Hospital Serdang kne jwb.. org KK siap nk argue nape x jadi BCG last year.. ha...ha.. xtau.. hehe

2 comments:

Nurull 101 said...

maii... cg yg tak jd tu mcmana nai..akak xtau aa plk.. jd dgn tak jd

mysa said...

Bese time checkup bulanan baby sejak pas lahir die ade certain month tu nurse akan check BCG scar. Sbb kne check sm ada BCG tu menjadi ke x.. Kalo biasa, lps inject akan merah,membengkak pastu bernanah and lps tu akan jd parut mcm kte pnye kt lengan kiri.. Macam Luqman time 9m dlu pon nurse dh confuse ade ke x.. then smlm reramai nurse dok belek lengan die nk pastikan.. siap dorg pggl sister lg.. las2 skali sister tu ckp x jadi.. so trus kne BCG lg skali la..
Time die baby mmg mai x observe sgt part BCG scar tu smpi la dh 9m sbb nurse asik dok tnye je...

Rasenye Dania nye BCG jd la kot sbb die dh nk msuk 3y pon kan... nurse should detect dh awal2 kalo x nmpk..