Assalamualaikum
Pepagi buta mengupdate blog ye.. hihih.. Mai br lepas siap wat kastard jagung.. besa la, sok nk melepak kat umah mak.. so kne la bwk sarap.. al maklum la..anak teruna cilik ni kuat mkn.. hohoho.. So td dh mintak kat mak resipi nk wat kastard jagung ni, kne la trus update blog.. klo x alamatnye sok luse klo nak buat lagi kne la kol lagi.. hihihhi
Ni resipi turun temurun.. tp I suke-suki modify sbb x ckup bahan.. hihih
1 cawan tepung kastard
1 tin jagung manis dlm tin
gula pasir - ikut citarasa.. (mine 1/2 cawan - 3/4 cawan sbb rsenye jagung tu dh manis, xmo manis2 sgt)
5 sukatan cecair (mak pesan 2 cawan santan + 3 cawan air, tapi kt umah santan ade satu kotak kecik.. huhuhu kne smpn utk emergency jdnye dpt 1cawan susu cair + 1 cawan susu segar luqman.. hohohho)
Cmpur sume kecuali jagung manis, dgn api slow and kacau sentiasa.
Bila sume nye dh likat (mak ckp smpi mendidih mcm gunung berapi, hihhi harap korang paham) baru masukkan jagung tu.. kaco kjap dlm 5-10minit. then siap!! :)
Sejukkan.. pastu klo lapo sgt mkn je la..
Andai Anak Anda Sendiri Melakukan Protes di Kampus USA dan UK
-
Jika anak anda belajar di universiti di Amerika Syarikat ataupun di United
Kingdom ataupun mungkin di negara-negara lain dan anak anda terlibat dengan
prot...
2 comments:
rajinnyer masak!!!
hihihi
hihihi...kdg2 tu ade mood masak2 la best2 gak.. hihhi.. tp aritu aku wat x jadik.. hohoho... xtau sbb pe.. kne wat lg skali la.. :)
Post a Comment