Blogger Layouts

Untuk reader sekalian...

Bagi peminat tshirt muslimah, baju menyusu dan jubah jenama Jameela, Muslimah4u, Qaseh, Zariya dan banyak lagi... Juga Nursing Cover comel Handy Mysa..
jemput jengah laman web kami.. MysaKidsCloset. =)

Free Delivery. Point Reward untuk Customer. InsyaAllah.

Happy shopping!!

Today's status

My Followers.. Lots of Love.. TQ =)

Tuesday, December 4, 2012

Virgin Coconut Oil VCO

Virgin Coconut Oil atau Minyak Kelapa Dara. Pasti korang sume biasa dengar kan?

Semalam bawak MIL g jalan-jalan MAHA (disamping saya yang mau byk berjalan untuk mudahkan bersalin nnt ;-)) jumpa satu booth ni under KEJORA jual product VCO.. trus stop, sbb dh lama actually cakap dgn husband nak consume VCO untuk me and Luqman.. YES, banyak khasiat untuk wanita mengandung dan juga kanak-kanak. esp dalam membina antibodi badan mereka..

Hari ini mai nak share benefits yang mai jumpa dalam group FB and article.

Reference:


Benefit:
  • boleh relief morning sickness
  • prevent high blood sugar esp time pregnant kan some women akan kne GDM
  • prevent miscarriage juga (surprisingly br tau!!) 
  • prevent dehydration. (VCO boleh restore blk lost nutrients supaya badan sentiasa hydrated)
  • prevent constipation (yg ni plg best.. im planning nk consume after delivery gak.. merana tau bab ni.. huhuhu)
  • boleh mengimbangi suhu badan... seriously kalau pregnant bdn panas semacam..sometime sejuk plak tetibe..and sbb hormon level jugak kdg2 kte akan jd moody :) so dgn VCO, bdn akan sentiasa sejuk..
  • Menyihatkan kulit. Yang ni mmg byk good review so far. ade yg leh ilang stretch mark.. yan consume dr early pregnancy plak kata mmg xde stretch mark langsung. Jeles wo.. boleh ilangkan rashes,eczema anak, jerawat, kesan-kesan terbakar. In fact kalau ibu pregnant makan boleh cantikkan kulit si ibu dan anak yang bakal lahir juga.
  • mengelakkan infection disease. Yang ni pun dh byk review, mommies yg bagi anak mereka VCO, boleh elakkan dr flu,batuk and also kuatkan antibodi badan. X silap mai sbb VCO ni antioksidan, mana2 anti oksidan food mmg bgus untuk tingkatkan antibodi badan.
  • Sebagai milk booster. Yang ni pun br tau.. huhuh mmg definitely nak consume selepas2 ni..
  • memudahkan proses bersalin. Yang ni pernah terbaca kat internet. kalau sapu kt laluan keluar tu silap2 xperlu jahit pun.. huhuh..bestnye la haii...
  • enhances one’s fertility and so help one conceive.
Yang bestnye time kat MAHA tu, mai beli 1 set of product VCO ni..
  • untuk makan (5ml twice utk adult, 3ml once utk toddler)
  • untuk sapu (buat mcm minyak urut, tp x pedih)
  • untuk spray (untuk muka,badan,rambut yg ni elok utk cantikkan kulit)
  • perfume (x bukak lg, xtau wangi ke x.. hihih)
  • sabun 
Mai xleh bg personal review lagi sbb br 2days consume.. and tgh pujuk Luqman untuk mkn.. die lom berminat lg.. huhuhu.
Im thinking of...to be their agent kalau btul2 nampak kebaikannya pd diri sendri...

2 comments:

myfirdz said...

Selamat menikmati VCO, sy consume VCO dh 4 tahun, Alhamdulillah sgt2 puas hati.. yg selalu sy mkn VCO pure, VCO+Habbastussauda Softgel dan losyen VCO (utk gatal2 dan ekzema)... mmg dah terpikat dh dgn VCO, kulit cantik dan bgus utk ksihatan luaran dan dalaman.. Tapi produk yg sy amalkan tu keluaran Bioasli.. :)

mysa said...

owh.. mmg ade byk brand.. so far byk kat online tu Catalyst kot, sbb selalu kua iklan kt wall :)
nasib baik rasa die ok.. takut gak first time nk minum tu.. hehehe